Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2006

Shins, δρόμος... και καμία garden state!


Τελικά μπορεί το new slang να σου αλλάξει την ζωή?

Σύμφωνα με την πρωταγωνίστρια του garden state Natalie Portman αλλά και σύμφωνα με την ταπεινή δική μου γνώμη ΝΑΙ!!!

Τους Shins δεν τους ήξερα. Τους έμαθα από την παραπάνω (μοναδική) ταινία. Τώρα κυκλοφόρησαν νέο δίσκο το wincing the night away που είναι απίστευτος.

Μέσα σε αυτόν θα βρείτε το καλύτερα κριμένο καθαριστικό pop ύμνο που έχετε ακούσει. Το απίστευτα αρωματικό Phantom limb. Ακούστε το! Λατρέψτε το!

περισσότερες πληροφορίες στο όμορφο flash site τους . Εκεί Θα μπορέσετε να δείτε τα δύο video για το new slang αλλά και να ακούσετε και τον παραπάνω ύμνο που σας έλεγα.

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 20, 2006

Φωτογραφία... προσφοράς



Φωτογραφία από ένα συντριβάνι στις Βερσαλίες. Για όσους δεν έχουν πάει αρκεί να αγοράσουν ένα βιβλίο του Μέγιστου φωτογράφου Atget. Θα βιώσουν την απόλυτη φωτογραφική εμπειρία. Εγώ πάντως αν και είχα πάει και πριν δω το έργο του Αtget, είδα κάτι διαφορετικό, έναν άλλο κόσμο, μία μαγευτική προοπτική.

Άσχετο αλλά και σχετικό...

Band Of Horses - Everything All The Time.

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. Αν όχι το καλύτερο από τα καλύτερα που άκουσα το 2006. Τουλάχιστο έχει τα απόλυτα τραγούδια: the funeral και our swords

Και εκεί που λες ότι τα έχουμε ακούσει όλα...

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 18, 2006

Ψαρεύοντας... διαμάντια


Λίγες μέρες έμειναν και το φως θα αρχίσει και πάλι να κερδίζει.
Είμαστε στην εβδομάδα με τις μεγαλύτερες νύχτες της χρονιάς. Για αυτό και η φωτογραφία είναι από ένα νυχτερινό ψάρεμα σε ένα μαγικό τόπο.

Όσο ακόμη όμως το σκοτάδι επικρατεί καλά θα είναι να το απολαύσουμε με τον εξαιρετικό δίσκο του Jóhann Jóhannsson, Englabörn. Ο Ισλανδός αυτός είναι συνιδρυτής αν δεν κάνω λάθος της eξαιρετικής εταιρίας Kitchen Motors (είναι η εταιρία των sigur ros). Ο δίσκος αυτός είχε κυκλοφορήσει το 2002 και είναι πραγματικό διαμάντι. Τόσο κοντά αλλά και τόσο μακρυά από τα σχήματα της Kitchen Motors.

Ακούστε τον δίσκο και προσπαθείστε να γράψετε ένα σενάριο μικρού μήκους ταινίας. Θα αλλάξουν πολλά πράγματα.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 05, 2006

Joanna Newsom, ο Alonzo και ο πόνος μου...


Στην φωτογραφία είναι το κράνος του Alonzo της F1 (τιμής ένεκεν των προβλημάτων που έχει το αυτοκίνητό μου...)

Στα γρήγορα πείτε μου ένα λόγο που η εκπομπή βιβλία στο κουτί "πήγε" μετά τις 12. Γιατί απάντηση από ΕΡΤ δεν πήρα.

Να προτείνω και ένα δίσκο: Joanna Newsom - Ys

Περίεργα και μοναδικά φωνητικά, ακόμη πιο περίεργες και εξαίσιες μελωδίες, εκπληκτικό εξώφυλλο. Έρχονται και τα Χριστούγεννα και είναι σαν να βγαίνουν από το cd καλικάτζαροι και ξωτικά!!!

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2006

Κήποι και πλοία


Κανείς δεν μπορεί να γίνει ναυτικός αν δεν είναι πρόθυμος να μπει φυλακή, γιατί το να είσαι πάνω σε ένα πλοίο είναι σαν να είσαι μέσα σε μια φυλακή, με μεγάλη πιθανότητα να πνιγείς Thomas Pynchon

Το παραπάνω πάρτε το και αντί για ναυτικός και πλοία βάλτε την περίπτωσή σας-μας. Δεν έχει και άδικο...